Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De beste tips voor een pakket te versturen naar het buitenland

Als je een pakket wil versturen naar het buitenland dan wil je natuurlijk zeker weten dat het pakket goed aankomt. Het wordt steeds makkelijker om pakketjes over heel de wereld te verzenden maar er zijn nog steeds een paar punten die nog niet helemaal probleemloos gaan. Als je het pakket versturen buitenland gaat is de verpakking, adressering en wetgeving heel belangrijk. Wij geven je in dit artikel een paar tips zodat jij deze fouten allemaal kan voorkomen!

 

Zorg voor een goede verpakking zodat alles goed aankomt

Allereerst is de verpakking natuurlijk heel erg belangrijk. Je wil tenslotte niet dat je pakketje kapot afgeleverd wordt bij de ontvanger. Zorg er daarom voor dat je verzenddoos stevig is en tegen een val van 1.5 meter kan. Tijdens de verzending zal je pakketje een hoop stoten moeten kunnen verdragen. Het is daarom ook verstandig om je pakketje te vullen met een opvulmateriaal. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor materialen zoals bubbelplastic of piepschuim.

 

Let op dat je adressering klopt voor een goede levering

Zorg daarnaast ook goed voor de juiste adressering op je pakketje. Dit is essentieel voor een goede aflevering bij het juiste adres. De adressering is in elk land anders kijk dit dus even goed na. Je kan ook het e-mailadres en het telefoonnummer van de ontvanger op het verzendlabel zetten. Dit vergroot de kans op afleveren enorm!

 

Houd rekening met de regelgeving voor pakketten verzenden

Tenslotte is het nog van belang dat je goed op de hoogte bent van eventuele wetgeving omtrent jouw zending. Sommige producten mag je namelijk niet verzenden naar bepaalde landen. En als je een pakket gaat versturen naar het buitenland via bijvoorbeeld Cheap cargo dan zijn er ook regels voor de internationale verzendkosten. Als je namelijk buiten de EU gaat verzenden dan gelden hier aparte regels voor. Let hier dus goed op!