Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Vier tips voor de leukste kerstdecoratie

It’s the most wonderful time of the year, want kerstmis komt er weer aan. Rond de kerstdagen komt iedereen toch weer een beetje in de kerstsfeer en deze wil je natuurlijk ook in huis brengen. De beste manier om dat te doen is natuurlijk door je huis en tuin in kerststijl te versieren met de mooiste kerstdecoratie. Maar welke dingen kun je het beste gebruiken? In deze blog lees je vier tips voor de beste kerstdecoraties voor in huis of in de tuin.

Kerstkrans op de deur

Een kerstkrans is natuurlijk een klassieke kerstversiering die ieder jaar weer bij veel mensen aan de voordeur hangt. Toch worden kerstkransen nooit saai, want ze zijn te vinden in enorm veel verschillende stijlen en van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor de standaard kerstkrans van dennennaalden en maretakken, of een opvallende met kerstballen en lichtjes. Ben je nog op zoek naar een leuke kerstactiviteit? Dan kun je ook zelf een kerstkrans maken en hem helemaal personaliseren.

Lichtjes in de tuin

Eén van de leukste dingen aan de kerstperiode zijn toch wel de lichtjes die overal te zien zijn. Lichtjes kunnen dus echt niet ontbreken wanneer jij je tuin klaar maakt voor de kerstdagen. Als je bomen in je tuin hebt, kun je de lichtjes daar natuurlijk in hangen. Heb je alleen een balkon? Hang dan je lichtjes aan de railing. En heb je een kleine voortuin? Dan kun je de lichtjes ook op je vensterbank leggen. Voorbijgangers kunnen dan toch van de gezelligheid mee genieten!

Buiten een kerstboom

Dat je rond de kerstdagen binnenshuis een kerstboom hebt als kerstdecoratie is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar wist je dat een kerstboom buiten ook prima kan? Als je al een dennenboom in de tuin hebt staan, hoef je deze alleen maar te versieren. Wanneer dat niet zo is, kun je een kerstboom kopen in een pot. Deze blijft veel langer mooi dan een afgesneden kerstboom en kan ook prima buiten overleven.

Kerst dekentjes op de bank

Binnenshuis moet er natuurlijk ook gedecoreerd worden. Naast een kerstboom en kerststukjes, zijn er nog veel meer dingen die je kunt gebruiken om je huis een kerstsfeer te geven. Tijdens de koude dagen zijn kerst dekentjes bijvoorbeeld leuk om neer te leggen en ook nog functioneel. Denk hierbij aan een warm en wollig deken met een plaid patroon of echte kerstprint.