Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Wat is ‘white label linkbuilding’?

Als bedrijf heb je er vast wel eens over gehoord: whitelabel linkbuilding of white label SEO. White label linkbuilding is een goede manier om jouw website naar een hogere positie te brengen binnen de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, Bing of Yahoo. Dus wat is white label linkbuilding dan precies en waarom is het zo interessant voor SEO bedrijven en hun klanten? Lees er meer over in dit blog.

Wat betekent white label link building?

Het ‘white label’ gedeelte in white label linkbuilding verwijst naar wanneer een bedrijf een service van een derde partij gebruikt en doet alsof het zijn eigen service is. Dit wordt wel vaker gedaan in de meeste sectoren. White labeling is dus niet alleen per se voor linkbuilding! Een voorbeeld hiervan zijn kledingbedrijven. Sommige kledingbedrijven creëren bijvoorbeeld collecties, zonder dat ze zelf de producten daadwerkelijk maken. De producent van de kleding is de derde partij in dit geval. Zij maken dan de kleren en plakken dan de logo of branding van de verkoper erop. Het verkoopbedrijf doet dan alsof ze zelf de kleren hebben gemaakt, wat in werkelijkheid niet zo is.

 

In het geval van white label SEO en white label link building gaat het om white labeling op het gebied van SEO. Een voorbeeld hiervan is dat een SEO bedrijf, zoals Brandmatchers, dus een service van een derde partij gebruikt om backlinks te verkrijgen, maar dan doen ze alsof ze zelf de backlinks hebben gemaakt. White labeling kan je dus eigenlijk vergelijken met iets uitbesteden.

Wat zijn white label linkjes?

White label links zijn eigenlijk gewoon webpagina’s die gemaakt zijn door een SEO bedrijf en die dan worden toegepast om jouw brand te vertonen. Deze websites worden dus eigenlijk gewoon op de markt gezien als jouw product of service. Veel SEO bedrijven doen dit: het uitbesteden van websites en links bouwen die naar hun klanten gaan.