Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Wie wil er nou niet beleggen?

Hoe vindt u het om op de aandelenmarkten te kunnen handelen zonder dat u fysiek de onderliggende activa hoeft te bezitten die u koopt en verkoopt? Als dit klinkt als een aantrekkelijke manier om op de financiële markten te beleggen, kunt u overwegen om Contracts for Differences (CFD’s) te verhandelen.

 

Een CFD is in wezen een bindend contract of overeenkomst tussen een broker en een handelaar waarmee beleggers kunnen speculeren over de opkomst en ondergang van financiële instrumenten zoals valutaparen, indices en individuele aandelen en aandelen. Winsten (en verliezen) worden gegenereerd op basis van het verschil tussen de koop- en verkoopprijzen van elk contract.

Het is natuurlijk niet zo eenvoudig als erin duiken en uw eerste CFD-transactie openen. Er zijn verschillende stappen om de markten te leren kennen, waaronder:

 

Een CFD-broker kiezen zoals  dat kan bij CompareAllBrokers.com

-Rekening houden met de fundamentele factoren die ook van invloed zijn op de financiële markten

-Meer informatie over hefboomwerking en marge voordat u transacties met echt geld plaatst

-In deze beginnershandleiding voor CFD-handel zullen we jargonvrije informatie geven over het handelen in aandelen, grondstoffen en indices met behulp van CFD’s.

 

Basisvoorwaarden voor beginners om in CFD’s te handelen

Voordat u halsoverkop in de CFD-markten duikt, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de basisterminologie die wordt gebruikt door zowel CFD-handelaren als -brokers. De volgende termen zullen u helpen om CFD-handel beter te begrijpen:

De marge is het bedrag dat je betaald om de positie te openen, de andere partij (vaak de broker of een bank) vult dit bedrag aan aan de hand van de hefboomratio.

Hefboomwerking

Is de verhouding van hefboomwerking die door makelaars wordt aangeboden om beleggers in staat te stellen CFD’s met hefboomwerking te verhandelen. Een hefboomratio van 10: 1 betekent bijvoorbeeld dat u voor elke  € 1 die u investeert, tien keer de winst kunt maken. Onthoud dat dit ook betekent dat u tien keer het verlies kunt maken.

Grondstoffen:

Grondstoffen CFD’s stellen u in staat om de onderliggende waarde van activa zoals goud, tarwe of olie te verhandelen.

Indices:

Met CFD-indices kunt u toonaangevende indices verhandelen op ’s werelds toonaangevende beurzen, waaronder de FTSE 250 en FTSE 100, evenals de Dow Jones en NASDAQ.

Longpositie:

Een “longpositie” in een transactie vereist dat u een positie opent om een ​​contract te kopen om het tegen een hogere prijs met winst te verkopen. Hierbij profiteert de belegger dan ook van een koersstijging.

Short:

“short” CFD-transacties vereisen dat u een verkooppositie op het contract opent om het tegen een lagere prijs voor winst te kopen. Hierbij profiteert de belegger van een koersdaling.

Saldo:

Het totale beschikbare bedrag op uw handelsrekening, rekening houdend met gesloten en geliquideerde contracten.

Fondsen:

De totale waarde van uw handelsaccount, d.w.z. het geld dat vandaag beschikbaar is om te beleggen.

Overnachtingskosten:

Kosten die door uw CFD-broker in rekening worden gebracht om de volgende dag openstaande posities te behouden.

Stop Loss:

Is een voorwaardelijke order die uw open positie in de markt sluit als de waarde van uw activa onder een vooraf bepaald verliesniveau daalt.

Take profit:

Is een andere voorwaardelijke order die open posities in de markt sluit als de waarde van uw activa een vooraf bepaald winstniveau bereikt.

Slippage:

Is het verschil tussen de prijs waartegen u een actief probeert te kopen of verkopen en de werkelijke prijs waartegen u het (ver)koopt.

Trailing stop:

Is een dynamische vorm van stop loss die is ontworpen om uw stop loss te verplaatsen als de prijs in uw voordeel beweegt.

 

Beste CFD-handelstips en -strategieën voor beginners

 

Gebruik stop loss-orders:

Stop loss-orders zijn de perfecte manier om uw verliezen te beperken. Allereerst is het een goede manier om uw handelsbank veilig te houden bij het maken van uw eerste deals. Ten tweede betekent dit dat u uw activa niet elk uur hoeft te micromanagen.

Oefen op demo-accounts:

Bekijk de handelssoftware en tools die voor u beschikbaar zijn bij de door u gekozen CFD-broker en handel met “speelgeld”. Deze risicovrije omgeving stelt u in staat om een ​​idee te krijgen van hoe de markten werken voordat u een echt-geldrekening opent.

Limiet hefboomwerking:

Hoe meer hefboomwerking u van uw CFD-makelaar haalt, hoe minder ademruimte u uzelf geeft. Als de markt zich tegen u keert, heeft u zeer weinig mogelijkheden om de positie te sluiten zonder grote verliezen te lijden.

Zorg altijd voor een handelsstrategie:

Zonder een goed gedefinieerd handelsplan is het voor nieuwkomers in CFD-handel te gemakkelijk om van het scenario af te wijken. Dit kan leiden tot overtrading, d.w.z. betrokken raken op markten die u normaal gesproken niet zou verhandelen op basis van uw oorspronkelijke handelsstrategie.

Kortom laat je goed voorlichten voordat je instapt.