Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De lekkerste banken om op weg te kruipen

De woonkamer is de favoriete plek van iedere man. Na een dag hard werken heb jij het verdiend om lekker weg te zakken op een comfortabele bank. Dit is dan ook het stuk meubilair waar jij veel tijd op gaat doorbrengen. Zorg dat je er één koopt waar je echt van houdt. En voor de mannen die moeite hebben met kiezen zal ik hieronder de lekkerste banken om op weg te kruipen beschrijven. 

Materiaal van de bank 

Als eerste moet natuurlijk het materiaal voor de bank worden gekozen. Een leren bank is heel klassiek en geeft karakter aan de woonkamer, maar minder uitnodigend om op weg te kruipen. Een stoffen bank wordt gezien als heel comfortabel omdat het materiaal heel flexibel is. Een bank van suède is ook nog een optie. Dit heeft de luxe uitstraling van leer maar omdat het materiaal lekker zacht is, is het ook uitnodigend om op weg te krijgen.  

Vering 

Wanneer je een hoeksalon kopen gaat is het ook goed om te kijken naar de vering. De veren die in de bank zitten bepalen namelijk voor een groot deel het zitcomfort. Als er gebruikt wordt gemaakt van stugge veren zal de bank minder doorzakken en dit maakt de bank minder lekker om op weg te kruipen. Met een lossere veren zal de bank meer doorzakken als je erop gaat zitten. Mensen vinden deze banken over het algemeen het lekkerst om de avond op door te brengen. Mijn tip is om de banken in een showroom uit te proberen zodat je kan kiezen welke mate van vering jij het comfortabelst vindt 

Longchair 

Een hoeksalon met longchair is ervoor gemaakt om lekker op weg te kruipen. Deze bank heeft een hoek die wordt gecreëerd door een zitvlak die uitgerekt is tot een longchair. Hierop kan je met uitgestrekte benen zitten en dat maakt deze bank erg comfortabel.  

Ottomane  

Een ottomane is ook een heerlijke hoeksalon voor in de woonkamer. Deze lijkt erg op de hoeksalon met longchair, maar er is een verschil. Bij een ottomane is er een stuk rugleuning bevestigt aan de kant van de hoek waar anders een armleuning zou zitten. Deze kleine verandering in design zorgt ervoor je op een ottomane heel comfortabel beide kanten op kan liggen. Een hoeksalon met ottomane wordt hierdoor gezien als de ultieme hoekbank voor comfort.