Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Drie pareltjes in Europa om te bezoeken in je volgende vakantie

Als jij van reizen houdt, is de kans groot dat je al snel het gevoel hebt dat je Europa hebt uitgespeeld. We snappen dit gevoel: buiten Europa om is er nou eenmaal heel veel te zien. Maar, we geven je geen compleet gelijk. Er zijn binnen Europa namelijk meerdere prachtige plekken die je gezien moet hebben, die nog onontdekt zijn door het grote publiek. In deze blog noemen we er drie, dus pak je koffer maar alvast in! 

  • Saaremaa, Estland

Af en toe is het op vakantie fijn om je toch nog een beetje thuis te voelen. Dit gevoel zal niet moeilijk te vinden zijn op het Estse eiland Saaremaa. Dit eiland staat namelijk bekend om zijn vele traditionele windmolens: typisch Nederlands dus! Vroeger diende Saaremaa als kuuroord; dit is nog altijd terug te vinden in de traditionele architectuur van de huizen. Een bezoekje aan Saaremaa neemt je niet alleen terug in de tijd, het is ook nog eens enorm rustgevend. Ben jij uitgekeken op de traditionele huisjes, dan heeft Saaremaa namelijk nog prachtige stranden waar jij van de zon genieten kunt. 

  • Kaap Kolka, Letland

Sommige Europese gebieden zijn niet drukbezocht omdat ze simpelweg nog niet ontdekt zijn, andere plekken hebben een andere reden. Zo ook Kaap Kolka in Letland! Deze plek is namelijk nog niet heel lang toegankelijk, aangezien de Sovjet-Unie hier vroeger een militaire basis had staan. Nu dit niet meer het geval is, is dit prachtige natuurgebied voor eenieder te bewonderen. Het bijzondere aan Kaap Kolka is dat het constant van kleur verandert, doordat er hier twee zeeën bij elkaar komen: de Golf van Riga en de Baltische Zee. Dit maakt deze plek uniek: bezoek Kaap Kolka twee keer, en wie weet hoe verschillend jouw ervaringen zijn! 

  • Ålesund, Noorwegen

Voor elke echte traveller is Noorwegen een must-visit. Als jij deze plek nog niet bezocht hebt, introduceren we je graag aan één van de mooiste plekjes van dit land: Ålesund. Ondanks dat dit als enige op dit lijstje een echte stad is, hoef je hier nog steeds geen massa’s mensen te verwachten. Ålesund biedt je een enorme hoeveelheid verschillende ervaringen: het prachtige centrum is bijna volledig geïnspireerd op de kunststijl Art Nouveau, wat het stadcentrum een unieke look geeft. Maar ook als je het centrum uit gaat is er veel te doen: Ålesund is omsingeld door prachtige fjorden, waar je ’s winters zelfs het Noorderlicht kunt bewonderen. Denk goed na over in welk seizoen jij Ålesund bezoeken wilt, want ondanks dat het ’s winters misschien wel mooier is, is de temperatuur ’s zomers toch een stuk aangenamer. 

Veilig op reis

Heb jij je volgende reis al gepland? Het is te allen tijde belangrijk dat jij veilig op reis gaat. Zorg voor een goede reisverzekering, die jou dekking garandeert in het buitenland. Ook is het belangrijk niet te vergeten dat we nog altijd in tijden van COVID-19 leven: een annuleringsverzekering zorgt voor garantie op het moment dat jouw vakantie niet langer door kan gaan. Zo neem je het zekere voor het onzekere en kun je met een gerust hart van je vakantie genieten. Enjoy!