Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips voor het opzeggen van je maandelijkse abonnementen

Vind jij dat de kosten die jij maakt per maand te hoog zijn? Dan is het goed om te kijken naar hoe je dit kunt verminderen. Een van de manieren waarmee je vaak best wat geld kunt besparen op je maandelijkse kosten, zijn jouw maandelijkse abonnementen. Zeker als je er vrij veel hebt, kan dit jou een hoop geld kosten per maand. Van plan om wat abonnementen op te zeggen om geld te kunnen besparen? Er zijn een aantal tips die jou dit zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Welke tips dit zijn? Hieronder zetten wij het op een rij.

 

Kijk goed naar je opzegtermijn

De postcodeloterij opzeggen of je Netflix of Spotify abonnement: als je wilt opzeggen, is het belangrijk om te kijken naar je opzegtermijn. Waar je sommige abonnementen gewoon gelijk kunt stopzetten, kan het ook zo zijn dat je te maken hebt met een opzegtermijn van een bepaalde tijd. Het is van belang om dit te checken, zodat je goed weet waar je aan toe bent. 

 

Zet een herinnering

Wil je al een tijdje een aantal abonnementen opzeggen, maar vergeet je het steeds? Zet dan een herinnering in bijvoorbeeld je agenda of telefoon. Zo voorkom je dat je het vergeet en dat je weer onnodig lang geld betaald. Zeker als je te maken hebt met een opzegtermijn of een proefabonnement hebt afgesloten, is het handig om op tijd op te zeggen. Zo voorkom je dat je straks voor onverwachte verrassingen komt te staan en hoef je jezelf niet meer druk te maken over het opzeggen. 

 

Bekijk hoe je het snelste kunt opzeggen

Als je snel geld wilt besparen op je maandelijkse abonnementen, is het goed om te kijken naar hoe je het snelste kunt opzeggen. Zo kun je zo snel mogelijk minderen in jouw kosten en dit is natuurlijk fijn. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden voor het opzeggen. Tegenwoordig kan veel gewoon online gebeuren, dus via de website van de aanbieder. Maar ook telefonisch of per e-mail zijn vaak mogelijkheden. Kijk dus goed welke opties je hebt en kies voor hetgeen waar jij het beste gevoel bij hebt om het abonnement snel stop te kunnen zetten. Een abonnement opzeggen kun je ook doen bij één website die jou de mogelijkheid biedt om verschillende abonnementen bij diverse aanbieders makkelijk op te zeggen.

 

Het opzeggen van je abonnementen is zeker mogelijk, maar het is wel van belang om de voorwaarden hiervan te weten en om het op tijd te doen. Hoe sneller je het kunt stopzetten, hoe eerder je kunt beginnen met het besparen van geld op je maandelijkse kosten. Kijk dus eens goed naar de abonnementen die je niet of nauwelijks gebruikt of die je niet per se nodig hebt. Door deze op te zeggen is per maand best wat geld te besparen, wat natuurlijk mooi meegenomen is als je jouw rekeningen iedere keer weer vrij hoog vindt. Het geld dat je bespaart kun je dan sparen of uitgeven aan andere belangrijke zaken!