Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Duiken in Zeeland

Vlakbij de dam bevindt zich de meest oostelijke duikplaats van de Oosterschelde. Vanwege de ligging heb je hier nauwelijks last van stroming en deze is daarom dan ook buitengewoon geschikt voor beginners. Soms kom je een mooi begroeid object tegen zoals een oude paal. Op een diepte van ongeveer 7 meter (HW) ligt een platform, deze is vooral aan de zijkant mooi begroeid met o.a. doorschijnende zakpijpen.

Scheepswrakken, parende sepia’s, zeepaardjes. De wereld onder water is in Zeeland minstens even kleurrijk en afwisselend als de wereld op het land. De Zeeuwse wateren zijn dan ook populaire duikgebieden in West-Europa. Met name Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen zijn drukbezochte duikwaters.

Waarom duiken in zeeland

Denk je bij diepzeeduiken meteen aan een tropische bestemming? Nergens voor nodig! Ook de onderwaterwereld in Zeeland is de moeite om te ontdekken en vooral lekker dichtbij. Meer zelfs, na ruim 1000 duiken in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde ben ik nog altijd blij als een kind als ik ga duiken in Zeeland. Het is een van de favoriete duikplekken van Nederland!

Kleurrijk onderwaterleven

Als ik vertel dat het onderwaterleven in Zeeland ook erg kleurrijk is, krijg ik verbaasde blikken. En toch is het zo! De eerste aanblik is misschien wat groenig maar als je je duiklamp aansteekt komen de kleuren plots tevoorschijn. Tussen de rotsblokken zie je 2 oranje-rode antennes opduiken. Je hebt de schuilplaats van een grote kreeft ontdekt! Het zal met grote waarschijnlijkheid niet de enige kreeft zijn die je zal spotten. Het is in Zeeland trouwens ten strengste verboden kreeften te vangen.

Wie wat oplet ziet tijdens de duik ook nog botervisjes, zeenaalden, groene zeedonderpadden, zeeanjelieren, … Een aantal plaatsen zoals de Zeelandbrug zijn ook gekend voor de zeebaarzen die je er op slechts enkele meters diepte tegenkomt.

Wil je regelmatig duiken in Zeeland. Boek dan jouw seizoenplaats Zeeland op Vakantiepark de Zeeuwse Parel.