Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Lekker sporten in de zaal

Als we dadelijk weer in de zaal mogen gaan sporten hebben we vele opties. Je kan lekker gaan handballen, volleyballen, korfballen, basketballen of misschien speel jij wel lekker ultimate frisbee. We hebben deze sporten hieronder uitgelegd maar er zijn natuurlijk nog talloze andere leuke sporten om in de zaal te beoefenen. Als je binnen gaat sporten houdt dan wel rekening met twee belangrijke dingen 1: de temperatuur loopt snel op en je hoeft je dan ook vaak niet zo warm te kleden. 2: de grip van zaalschoenen​ zijn heel anders dan van normale sportschoenen zorg dus dat jij de juiste soort in huis hebt!

Handbal

De sport waarvan wij het damesteam in ons hart hebben gesloten. Natuurlijk heb ik het over Handbal. Een spel waarbij twee teams met elk zeven spelers het tegen elkaar opnemen. Het doel is om meer doelpunten te maken in de speeltijd dan de tegenstander. In handbal heb je geen unisex teams maar dames en heren teams. De twee basisregels zijn dat je de bal niet mag raken met voeten of benen en je maar drie passen mag maken met de bal in je hand. Het kan in de zaal of op het veld worden gespeeld maar je ziet dat tegenwoordig de zaal veel populairder is waar het originele handbal op een veld werd gespeeld.

Volleybal

Twee gelijke helften gescheiden door een net met 4 tot 6 man in een veld helft uitgezonderd de strandvolleybal variant. Het net waar de bal over moet worden gespeeld is 2,43 of 2,24 M hoog. De bedoeling is om de bal over het net in het veld van de tegenstander te slaan zonder dat zij die terug weten te plaatsen of überhaupt op weten te vangen. De spike is de favoriete move van iedere aanvaller en een snoeihard bal recht naar beneden gespeeld. Deze sport is leuk voor mensen die wel graag competitie hebben maar niet te grote afstanden kunnen of willen afleggen. volleyball is een erg compacte sport waarbij je skill het meeste invloed heeft. Hiernaast is de sport een stuk makkelijker en leuker voor mensen met een beetje lengte, dit is ook een van de redenen waarom het zo populair is in Nederland.

Korfbal

De mildere variant van basketbal wordt het wel eens genoemd maar daarmee doe je geen eer aan aan de sport. Het is een Nederlandse uitvinden en een van de weinige sporten die je kan doen met unisex teams. Zoek je een leuke sport die je samen met je vriend of vriendin kan doen dan kun je stoppen met zoeken want er is geen andere sport waarbij dit zo makkelijk kan. Het doel is de bal door de korf te gooien en dat natuurlijk vaker dan je tegenstander in de betreffende tijd.

Basketbal

Een van de meest populaire sporten wereldwijd maar toch relatief klein in Nederland. De sport die of 5 tegen 5 of 3 tegen 3 wordt beoefend is in 1891 opgericht door James Naismith in Springfield Amerika. Niet voor niets domineren de amerikanen ook al bijna vanaf het begin de basketbalwereld. Er zijn in oost europa ook wat landen die een aardige weerstand bieden en in china is het de meest populaire sport en met zoveel inwoners kunnen zij niet ver af zitten van een elite team. Basketbal wordt bijna overal in Nederland beoefend en kan zowel in de zaal als buiten. je ziet dat er buiten veel vrij wordt gespeeld door vrienden en kennissen op veldjes in de buurt. De competities zijn voornamelijk in de zaal.

Ultimate Frisbee​ of kortweg ​Ultimate​ kan je in de zaal of buiten op het veld beoefenen. In de zaal werkt het net als met basketbal in een 5 tegen 5 opstelling op het gras speel je met 7 tegen 7. Binnen in de zaal speelt men 5-tegen-5 net als buiten op het strand, maar outdoor op gras 7-tegen-7. De gras variant wordt in de hele wereld veruit het meeste gespeeld. Je denkt misschien wat is dit nou weer maar het is een soort American football light je hebt ook een zone waarin je de frisbee moet krijgen om te scoren alleen is het dan no contact. Zelf heb ik meerdere malen een potje gespeeld en ik moet zeggen dat het een van de leukste sporten is die ik heb geprobeerd samen met basketbal.