Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Een nieuwe, goedbetaalde baan zonder jaren (bij)studeren? Het kan!

Iedereen weet dat ingenieurs en dokters goed verdienen. Daar studeren ze ook jaren voor! Heb je daar geen zin in, maar lijkt het je wel wat om over te schakelen naar een beter betaalde baan waar je helemaal niet of slechts wat training voor moet volgen? Dan stellen we je graag enkele beroepen voor in dit artikel. In deze dure tijd is het immers fijn om wat meer geld te verdienen! 

  1. Veiligheidsberoepen

De veiligheidssector is een grote sector. Iedereen denkt snel aan beveiligers van panden of festivals, maar er zijn veel meer goedbetaalde jobs. Er zijn bijvoorbeeld veel industrieën waarbij er gevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd. Sommige van deze werkzaamheden mogen enkel worden uitgevoerd als er iemand ter plaatse is die de veiligheid van de omgeving en van de uitvoerenden checkt.

 

Als er bijvoorbeeld wordt gelast in een afgesloten tank, zal er steeds een heetwerkwacht / mangatwacht aanwezig zijn, die contact heeft met de personen in de tank, zuurstoflevels meet en branden kan blussen. Hiervoor moet er een opleiding tot brandwacht worden gevolgd, maar daarna verdien je wel een mooi uurloon! Voor andere veiligheidsberoepen heb je over het algemeen een VCA opleiding nodig. Check zeker wat er nodig is – en of je nieuwe bedrijf de opleiding voor je wil betalen. 

  1. (Gevaarlijke) afvalverwerking

Veel industrieën – zoals de olieverwerkingsindustrie – eindigen met afval tijdens hun processen die gevaarlijk is voor mens en milieu. Met andere woorden: dit afval moet op een correcte manier worden verwerkt door iemand die weet heeft wat hij/zij doet. Aan deze afvalverwerking hangen uiteraard risico’s – en net daarom worden de personen die dit uitvoeren heel goed betaald. Natuurlijk word je wel getraind voor de job, maar je hoeft geen diploma te hebben om te solliciteren op deze functies. 

  1. Werken op een offshore olieplatform

Lijkt het je wel wat om heel goed te verdienen en heb je er ook geen probleem mee om je familie soms weken aan een stuk niet te zien? En ben je niet bang van hard fysiek werk en lange shifts? Bekijk dan eens de offshore jobs op olieplatformen. Bij dit soort jobs werk je makkelijk 4/6 weken op het platform, om daarna even lang vrij te zijn. 

 

Uiteraard zijn er veel jobs op deze olieplatformen die gaan naar ingenieurs en andere professionals die lang voor hun baan gestudeerd hebben, maar er zijn ook functies – bijvoorbeeld General Roustabout – waar je diploma voor nodig hebt. Daarnaast is dit een sector waar je makkelijk kunt doorgroeien van functie. 

 

Ook functies als luchtverkeersleider en handelaar van aandelen kunnen erg interessant zijn. In welke industrie zet jij je carrière voort?