Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Welke bladblazer is de beste?

Bij het kopen van een bladblazer moet je op zoek gaan naar een model dat het beste past bij de klussen die jij ermee wilt uitvoeren. Net zoals bij ander tuingereedschap, zoals een kettingzaag, is een bladblazer met diverse krachtbronnen verkrijgbaar. De sterkste is de bladblazer met een benzinemotor. Die wordt vaak door professionals gebruikt. De voordelen van deze apparaten zijn dat ze erg krachtig zijn, dat je veel bewegingsvrijheid hebt en dat je er lang mee achter elkaar kunt werken. Nadelen zijn dat ze erg veel lawaai maken en zwaar zijn. Professionele bladblazers met een benzinemotor worden op de rug gedragen.

 

Een bladblazer voor rondom de woning

Het wordt aangeraden om voor het opruimen van blad rondom de woning in een woonwijk een bladblazer accu te gebruiken of een bladblazer op het lichtnet. De meeste tuinen zijn te klein voor een benzine bladblazer. Een bladblazer op een accu is net zo krachtig als een bladblazer op netstroom, maar minder lawaaiig en veel flexibeler. Je hebt geen last van een snoer, waarover je kunt struikelen. Een snoer is sowieso lastig in het gebruik, want dat kan blijven haken aan allerlei obstakels. Als je pech hebt kun je met het snoer zelfs de planten in de tuin beschadigen.

 

Het voordeel van een accu

Elektrische bladblazers zijn dus meer geschikt voor particulier gebruik, want ze maken veel minder lawaai dan een benzine versie en ze wegen ook minder. De accu bladblazers hebben voldoende capaciteit om een middelgrote tuin met een volle accu bladvrij te maken. Dat je geen last hebt van een snoer en snel kunt manoeuvreren heeft het voordeel dat je sneller kunt werken. Als je een grotere tuin hebt is de aanschaf van een extra accu de moeite waard, want dan kun je doorwerken als de eerste accu leeg is.