Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Energiezuinige ramen koopgids

Als je een nieuw raam wilt plaatsen of een oud raam wilt verbouwen, moet je rekening houden met het type kozijnen Arnhem. Het is omdat het kozijn van ramen een essentiële rol speelt bij het overbrengen van de warmte. Kies daarom het framemateriaal met een hoog isolatieniveau. Ramen hebben echt invloed op het energieverbruik in je huis. Je kunt het energieverbruik verminderen als je de juiste ramen in je huis installeert. Je kunt bijvoorbeeld de energie voor het verlichten en verwarmen van het huis minimaliseren. Ramen kunnen natuurlijk licht en warmte leveren aan de hele kamer in je huis. Als gevolg hiervan kun je de energierekening verlagen.

 

Tips voor het selecteren van een raamkozijn

De raamprestatie wordt beïnvloed door het type kozijnen. Houten kozijnen zijn energiezuinig. Dit soort kozijnen heeft echter regelmatig onderhoud nodig. Dit materiaal is gemakkelijk te rotten en te lekken. Een andere optie voor een raamkozijn is een aluminium kozijn. Dit metalen frame is licht maar sterk. Het is bestand tegen vocht, regen en hoge temperaturen. Het aluminium frame is echter een slechte isolator. Een PVC-raam is een goede isolator. Dit frame kan worden gegoten om luchtlekkage te voorkomen. Pvc-kozijnen zijn het goedkoopste materiaal. Helaas, omdat ze van plastic zijn gemaakt, kan hun kleur snel vervagen. Vervolgens is ook het glasvezel raamkozijn populair. Glasvezel is sterker dan PVC en hout. Dit frame is gemaakt van gerecycled glas.

 

De voordelen van hoogrenderende ramen

Een van de manieren om de energie-efficiëntie te verhogen, is door de enkele beglazing om te zetten in dubbele beglazing. Dit type raam kan het gebruik van verwarming en airconditioning verminderen. Het resultaat is dat je geld kunt besparen omdat de kosten van de energierekening dalen. Bovendien kan goed materiaal voor het raam de condensatie minimaliseren die de levensduur van je ramen kan verlengen. Zo hoef je in de toekomst je raam niet te vervangen of te renoveren. Bovendien kan de juiste raamkeuze het comfort in je huis verhogen.