Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hooikoorts? Een neusdouche helpt

Het winterseizoen is dit jaar erg zacht. Bomen en struiken zoals de hazelaar, de els en taxus lopen al weer uit. Daardoor start het hooikoorts seizoen veel vroeger in het jaar. Hoewel hooikoorts niet te genezen valt, is er zeker wel wat tegen te doen. Zo spoel je met een neusdouche alle pollen en stuifmeel uit je neus, waardoor je hooikoortsklachten aanzienlijk verminderen.

Hooikoorts is een allergie. Je bent allergisch voor stuifmeel. Dat stuifmeel wordt meestal aangeduid met ‘pollen’. Als de pollen door de lucht zweven en in je neus komen, dan zorgt dat voor flinke irritatie. Op verschillende websites kan je actueel zien wat je voor die dag kan verwachten, zoals op buienradar.nl. Klachten bij hooikoorts zijn onder andere loopneuzen, dichte neus, niesbuien, jeuk en rode ogen.

Neusdouche tegen hooikoorts

Koop gerust een neusdouche, want het spoelen van je neus tegen hooikoorts is bewezen effectief. Gebruik hiervoor een echte neusdouche en geen hoorns, kannetjes of neti-pots. Deze producten werken met zwaartekracht, waardoor het water heel rustig door je neus en neusholten loopt. Je kunt je voorstellen dat als je iets goed wilt schoonmaken, je extra water nodig hebt en goed moet boenen. Dat doet een neusdouche. Het is een zogenaamd groot volume, lage druk systeem. Volwassenen gebruiken een neusdouche van 240 ml die ze makkelijk in kunnen knijpen. Daardoor zet je druk op fles en spuit het water door je holtes. Dat klinkt heftig, maar het is een lage druk systeem dus je hoeft je geen zorgen te maken. Je hebt zelf de controle over hoe hard of zacht je knijpt. De gewone en elektrische neusdouches van NeilMed Nederland worden wereldwijd verkocht en zijn de nummer 1 in Amerika en veel andere landen.

Werkzaamheid van neusdouche

Doordat je met kracht zout water door je neus spoelt, wordt alle viezigheid zoals pollen of korstjes effect afgevoerd. Gebruik zuiver en farmaceutische kwaliteit nasaal spoelzout, zodat je geen last krijgt van een prikkend en brandend gevoel met gewoon keukenzout. Als je regelmatig spoelt, maak je iedere keer je neus schoon en krijgen pollen geen kans om te blijven zitten en vervelend te gaan doen. De zoutoplossing zorgt er ook voor dat je neusslijmvlies niet gaat zwellen door de pollen, zodat je zonder problemen gewoon kan ademhalen en ook de andere klachten verminderen.