Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Gadgets kopen in dure tijden, dé tips!

De meeste mannen zijn dol op gadgets, van de nieuwste spelcomputer tot de laatste smartphone. Dat dit geen goedkope liefhebberij is, daar vertellen we wellicht niks nieuws mee. Gadgets zijn duur en daarnaast bevinden we ons ook nog eens in dure tijden. Van stijgende prijzen in de supermarkt tot torenhoge prijzen aan de pomp. Of je nu direct moet stoppen met het kopen van gadgets? Zeker niet. Er zijn nog genoeg manieren te bedenken om jezelf toch te voorzien van de leukste en beste technische tools. Lees snel verder hoe je dit doet.

Niet het nieuwste

Natuurlijk is het als gadgetliefhebber zeer verleidelijk voor het allernieuwste te gaan. Realiseer je wel dat dit vaak zeer gehypet is en niet altijd het allerbeste is. Vaak wordt door een merk flink geïnvesteerd in een bepaald model, terwijl er ook nog andere modellen met hetzelfde besturingssysteem en kwaliteit uitkomen. 

Kijk bijvoorbeeld naar Samsung, de Samsung Galaxy A53 is een topproduct maar wel tegen een zeer voordelige prijs. Dit is op ieder terrein waar het gaat om gadgets tegenwoordig het geval. Ga voor nét een andere of een iets oudere versie, dit bespaart veel geld. 

Ander merk

Dat er naast de reguliere merken zoals Apple en Samsung geen andere merken meer zijn? Die aanname is niet juist. Er zijn daadwerkelijk nog wel andere merken die eenzelfde kwaliteit leveren, én misschien nog wel beter. De Xiaomi Redmi Note 11 is hier een voorbeeld van. Veel onbekender dan zijn concurrenten maar wel zeer goede kwaliteit, kijk alleen al naar de camera’s die gebruikt worden. En de prijs? Die is vaak een stuk aantrekkelijker! 

Tweede ronde

Naast bovenstaande is het tweedehands aanschaffen van techapparaten ook steeds normaler geworden. Het aanbod is zo groot dat mensen nog hele goede apparaten toch alweer wegdoen. Ga dan niet voor simpele advertenties op Marktplaats maar ga naar een refurbished shop. Hier heeft een expert de technische kenmerken gecheckt, en wordt er zelfs garantie gegeven. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt en uiteindelijk meer kwijt bent dan wanneer je nieuw een gadget had gekocht. En vergeet ook zeker niet je eigen oude gadgets te verkopen, hiermee creëer je alweer een budget om in de toekomst verder te investeren. 

Kortom, ook in dure tijden kan de techliefhebber zijn hart ophalen. Het gaat er echter om dat er bewuste keuzes worden gemaakt en de juiste producten worden gekozen.