Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Handige informatie over een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je weinig tot geen koolhydraten eet. Dit kan helpen met afvallen. Ook krijg je hierdoor veel eiwitten binnen die goed zijn voor veel energie en snel vol zitten. Door de eiwitten verlies je ook geen spiermassa tijdens het afvallen. Een koolhydraatarm dieet kan soms lastig zijn, aangezien niet altijd duidelijk is waar wel of weinig koolhydraten inzitten. In dit korte artikel willen we wat meer dingen duidelijk maken rondom koolhydraatarm eten. We geven je meer informatie over waar koolhydraten in zitten en waar je goede recepten kunt vinden.

 

Waar zitten koolhydraten in?

Waar zitten koolhydraten in? Dat is natuurlijk de eerste vraag die je stelt als je aan een koolhydraatarm dieet wilt beginnen. Ten eerste zijn dit vaak de producten waarin veel suiker zit zoals koek, chips, gebak, maar ook chocolade en snoep. Ook fruit met veel suiker hoort hierbij. Vruchtensappen zitten dus vaak ook vol met koolhydraten. Ook jam en ander zoet beleg zit vaak bomvol koolhydraten. Daarnaast zitten er ook veel koolhydraten in aardappelen, bonen en mais. Daarnaast zitten er ook veel koolhydraten in graanproducten zoals brood, rijst, pasta, pannenkoeken, wraps, muesli en al dat soort lekkers. Gelukkig zitten er in genoeg producten ook weinig koolhydraten zoals bloemkool rijst, veel groentes en veel vlees en vis.

Koolhydraatarme recepten

Na te weten zijn gekomen welke producten veel koolhydraten bevatten en welke weinig zul je al snel bij een andere vraag terecht komen: welke koolhydraatarm recept ga je dan maken? Gelukkig is er een database aan heerlijke koolhydraatarme recepten op het internet en kun je hier allerlei heerlijke maaltijden vinden om te maken, zowel makkelijk als moeilijk, zowel met vlees als vegetarisch. Ga op eigen onderzoek uit, experimenteer met gerechten en kom er zo achter wat je lekker vindt. Als je dan een paar goede recepten hebt, kun je deze blijven maken en zo alsnog lekker, en koolhydraatarm, eten.