Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Het ontstaan van Cava

Cava is zoals vele mensen weten een Spaanse mousserende wijnsoort, wat vergelijkbaar is met het Franse champagne. De historie van cava gaat terug naar 1872. De Spanjaard José Raventos ontdekte hoe rijkelijk de Franse champagne door heel Europe vloeide en dacht, ‘dit kan ik ook’ en gaf dit een nieuwe identiteit, namelijk cava.

Productiemethode cava

Qua productiemethode komt cava het meest overeen met champagne. Over het algemeen smaakt cava milder dan champagne met minder frisse zuren. In verhouding tot champagne rijpt cava korter op de fles, namelijk voor maar 9 maanden en dat is bij champagne minimaal 15 maanden.

Cava Freixenet

Freixenet is ’s werelds beroemdste cava, vooral bekend om de karakteristieke zwarte ‘Cordon Negro’ fles. Al jaren is Freixenet wereldwijd dé nummer 1 op het gebied van cavawijnen, ook in Nederland. Een mousserende wijn zoals cava is het aan te raden om de fles binnen een jaar te nuttigen, voor de optimale smaakbeleving.

Freixenet gran seleccion cava

Freixenet heeft in z’n assortiment onder andere de Freixenet Cava Cordon Rosado Brut Rose, Cava Carta Nevada Demi Sec en Cava Cordon Negro Brut. Tegenwoordig dus eenvoudig en snel online te bestellen!