Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe een sportbank jou kan helpen met krachttraining oefeningen

In de sportschool vind je de meest complete sportapparaten waar je echt alle oefeningen op een correcte manier kunt uitvoeren. En je hebt het voordeel van begeleiders die jou ondersteunen en uitleg geven over hoe een oefening gedaan moet worden. Maar nu de sportscholen niet altijd even toegankelijk meer zijn wil je waarschijnlijk meer thuis gaan sporten. Het is dan ook belangrijk om thuissporten op een effectieve manier te doen. Als je oefeningen uitvoert op een verkeerde manier kan dit zorgen voor blessures en pijnen, daarbij boek je minimaal resultaat. Wij geven je graag wat tips over sportartikelen zoals bijvoorbeeld een sportbank die jij kunt gebruiken om het beste resultaat te boeken. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor betaalbare thuis sportartikelen.

Alle oefeningen met gewichten heffen doe je op een sportbank

Zonder sportbank is het aantal oefeningen dat je kan doen met een halterstang, een dumbell of een kettlebell beperkt. Alleen maar deadliften en squatten met gewichten wordt na verloop van tijd ook een beetje saai. Met een basic sportbankje kun je al veel meer oefeningen uitvoeren in combinatie met jouw huidige gewichten set. Een sportbank heeft vaak een verstelbare rugleuning en verstelbare lengte en hoogte instellingen. Daardoor geschikt voor bijna iedereen. Er zijn ook sportbanken met extra opties zoals een halterstang beugel, arm curls, buikspierplateau’s en beenspreiders. Daarmee maak je een workout helemaal compleet!

Hoe cardio oefeningen helpen bij het opbouwen van spiermassa

Met alleen krachttraining kom je er niet. Jouw spieren groeien naast krachttraining door een goede voeding, een goede bloedsomloop en een goede zuurstof opname. Om geheel fitter en gezonder te worden is het belangrijk om ook aan jouw uithoudingsvermogen te werken. Dit doe je door jouw krachttraining workouts te combineren met fitness en cardio oefeningen. Een basic hometrainer of een elektrische loopband kan hier goed bij helpen. Het beste is natuurlijk gewoon in de frisse buitenlucht hardlopen of mountainbiken zodra dit weer kan.

De droom van elke krachttrainer

Wat is er nu beter dan een compleet apparaat waar je gewoon alle krachttraining oefeningen op kunt uitvoeren. Juist, jij hebt een krachtstation nodig! Een krachtstation biedt een complete workout voor elk niveau. Ideaal voor het hele gezin dat binnenshuis wil sporten. Rustig beginnen met 10 kilo, of meteen voor het grote werk gaan met 70 kg. Beenspreiders, fly oefeningen, buikspierplateau’s, arm curls en push oefeningen. Het is allemaal mogelijk op een krachtstation. Houdt wel rekening met de afmeting van een krachtstation bij de aankoop. Naast de afmetingen van het apparaat zelf, heb jij ook nog minimaal 50 cm vrije bewegingsruimte rondom het krachtstation zelf vrijhouden.