Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Praktische tips voor het versturen van een zakelijk pakket

Nu we allemaal thuis werken is het steeds populairder een zakelijk pakket te versturen via de post. Zowel voor intern tussen collega’s als naar klanten, business to business én business to consumer. Goedkoper verzenden is en blijft natuurlijk belangrijk. Wat kun je nu doen om je kosten niet te hoog op te laten lopen?

Goedkoper pakketten versturen voor webshops

Een veelgestelde vraag op het gebied van logistiek is hoe je goedkoop verzenden het beste kunt aanpakken. Of je nu van plan bent te verzenden met PostNL, DHL, DPD, UPS, Red je Pakketje, Homerr, Budbee of Trunkrs: je wilt gewoon zo goedkoop mogelijk verzenden in Nederland én daar buiten. Daarom een aantal tips.

Tip 1: Verpakkingsmateriaal groot inkopen

Wanneer je verpakkingsmateriaal groot inkoopt, krijg je vaak flinke bulkkorting. Kijk daarom eens welke soort verpakkingen je het meest gebruikt en bestel deze in plaats van elke maand in voor bijvoorbeeld een half jaar.

Het is goed om ook hier meerdere bedrijven (groothandels in verpakkingen) te vergelijken op prijs. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Rajapack of Verpakkingvoordeel.

Vergeet daarnaast vooral niet om correct te verpakken! Wanneer je onzorgvuldig verpakt en je product raakt beschadigd, wordt verzenden pas echt duur.

Zelfs met verzekering, krijg je niets vergoed wanneer het pakket onzorgvuldig is verpakt. Tape dozen daarom altijd via de “H-methode” en houdt minimaal 6cm afstand tussen doos en product aan. Meer verpakkingsadviezen vind je hier.

Tip 2: Denk in kilo’s

Hoe zwaar zijn je producten INCLUSIEF verpakking? Er worden nog te vaak fouten gemaakt in het opgeven van de gewichten. Het gewicht bepaalt namelijk mede de verzendprijs van je pakket.

Verzend je naar afhaalpunten, dan is het toegestane gewicht vaak 20 kg. Voor thuislevering geldt meestal 30,5 kg. Door je producten in de juiste gewichtsklasse te verzenden, kun je flink wat geld besparen.

Te zware pakketten krijgen vaak een extreem hoge toeslag, doordat er een andere verzendmethode (zoals pallettoeslag) aan te pas komt. Doe het secuur, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 3: Verzending naar afhaalpunten

Een andere mogelijkheid is om te verzenden naar een afhaalpunt. Doordat er meerdere pakketten worden geleverd bij een afhaalpunt, kunnen vervoerders deze verzendoptie goedkoper aanbieden. Toch blijkt uit ons onderzoek dat slechts 35% van de online retailers deze mogelijkheid in de checkout aanbiedt.

De levertijd hangt af van met welke vervoerder je verzendt, daarom kan het verzenden naar afhaalpunten via meerdere vervoerders een interessante optie zijn. Laat je klant in ieder geval altijd zelf de beslissing maken.

Consumenten eisen namelijk keuze in hun bezorgopties. Een slimme strategie daarbij is dat je klanten zelf kunt laten kiezen wat ze willen. Bied gratis verzending naar afhaalpunten aan of enkele euro meer voor thuislevering.

Vaak zie je dan dat mensen alsnog kiezen voor de betaalde thuislevering, maar doordat je de klant zelf de keuze laat maken, vindt die het minder erg om te betalen voor verzending.

Tip 4: Verzendkosten vergelijken en goedkoper verzenden

Heb je nu helemaal geen zin om zelf te onderhandelen met vervoerders of om op zoek te gaan naar bedrijven met wie je kunt samenwerken? Dan hebben we goed nieuws!

Bij CheapCargo werken ze samen met vervoerders zoals DHL, PostNL, DPD, UPS en Sandd. Maar je kunt bij ons ook terecht voor premium bezorgdiensten als Red je Pakketje, Budbee, Homerr en Trunkrs.