Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe kom ik achter de kredietwaardigheid van mijn klanten en zakenpartners?

Niemand wil met een nieuwe partner in zee gaan die uiteindelijk geen krediet blijkt te hebben. Toch gebeurt het jaarlijks bij tal van ondernemers. Na het maken van een afspraak blijkt de klant of partner niet te kunnen betalen wat vervolgens kan leiden tot veel problemen. Het is zaak om bij een nieuwe zakenpartner of grote klant daarom vooraf goed te onderzoeken of men kredietwaardig is. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Google

Google levert veel informatie over bedrijven en personen. Wanneer je op zoek bent naar de kredietwaardigheid van een persoon of bedrijf kun je de zoekmachine hierbij gebruiken. Vul naast de bedrijfsnaam bijvoorbeeld faillissement, schuld, wanbetaler, vordering of betaling in. Mochten er openbare gegevens beschikbaar zijn dan zullen de zoekresultaten dit direct weergeven. Ook voor personen kan deze techniek gebruikt worden om bijvoorbeeld rechtszaken op de zoeken. Deze simpele en snelle manier van onderzoek kan vaak leiden tot het voorkomen van grote fouten bij het doen van zaken.

 

Kamer van koophandel

De kamer van koophandel biedt tegen betaling informatie aan over potentiële klanten of zakenpartners. Voor slechts €3,05 kun je een jaarrekening van een bedrijf opvragen. Op de jaarrekening is bijvoorbeeld te zien wat het eigen vermogen is van een bedrijf en welke openstaande schulden het bedrijf heeft. Een jaarrekening is natuurlijk een momentopname, echter geeft het wel een duidelijk beeld over hoe kredietwaardig het bedrijf is.

 

Professionele check

Vaak zijn de middelen voor een leek niet genoeg en is het verstandig om bij belangrijke besluiten omtrent nieuwe zakenpartners een professional in te huren. Een van deze welbekende professionals is omzetverzekerd.nl. Omzetverzekerd levert een volledige kredietwaardigheidscheck voor potentiële zakenpartners en klanten. De kredietwaardigheidscheck maak gebruik van een rekenmodel die het bedrijf bindt aan een cijfer van 0 – 10 waarbij 1 hierbij betekend dat het bedrijf dicht tegen faillissement aan zit. Op deze manier geef je de zorgen uit handen en weet jij precies met wie jij in zee gaat.