Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips & Tricks voor zachte handdoeken

Een van de fijnste dingen aan een hotel zijn altijd de heerlijke zachte handdoeken die het gevoel van luxe geven. Helaas zullen we dit jaar weinig hotels bezoeken. Maar gelukkig kan je deze luxe ook bij jou thuis creëren. Zo hoef je je zelf nooit meer af te drogen met ruwe handdoeken.

Handdoeken zijn vrijwel altijd van badstof gemaakt. Bij badstof wordt een bepaalde weeftechniek toegepast. Het is namelijk 100% katoen waarbij de katoendraden worden los geweven. Hoe groter deze lusjes, hoe meer vocht er wordt opgenomen. Natuurlijk is het belangrijk dat de badstof goed kan ademen zodat er geen schimmels ontstaan en dat dat de handdoek huid vriendelijk is. Hoe kan je er nou voor zorgen dat de badhanddoeken net zo zacht zijn zoals de handdoeken waren toen je ze net kocht?

Wasverzachter

Nu denk je waarschijnlijk, logisch wasverzachter voor zachte handdoeken. Maar in tegendeel. Op de lange duur maakt wasverzachter handdoeken juist ruw, omdat het laagje over de natuurlijk vezels legt. Wel zorgt wasverzachter voor een heerlijke geur

Azijn

Nu hoor ik je denken; Azijn?! Ja klopt! Azijn ontkalkt, ontvet en lost zeepresten op. Giet daarom voor het wassen een scheutjes Azijn in het bakje van de wasverzachter. Dit mag gewoon schoonmaakazijn zijn. Hierdoor kan je lang genieten van de handdoeken en behouden ze langer hun kleur

Koud water

Ja kan handdoeken op een lagere temperatuur wassen (30 a 40 graden). Hierdoor blijven de handdoeken langer hun kleur behouden waardoor ze langere mee gaan. Gebruik hierbij wel minder wasmiddel, omdat de handdoeken ruw en droog worden wanneer het wasmiddel zich gaat ophopen.

Wasbeurten

Verminder het aantal wasbeurten. Je kan een handdoek prima 2 keer gebruiken. Dit is beter voor de handdoek maar ook voor het milieu. Win-Win situatie dus!