Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe kun je je kat trainen voor het gebruiken van het kattenluik?

Heeft jouw kat ook de behoefte lekker naar buiten te gaan, maar heb je geen zin om steeds naar de deur te lopen, omdat je kat zich 5x op een dag bedenkt, of ze naar binnen of buiten wilt? Schaf gewoon een kattenluik aan. Tegen voordelige prijzen heb je een tochtvrij kattenluik en kun jij lekker op de bank blijven liggen!

Hoe train je je kat om een ​​kattenluik te gebruiken? Dit is eigenlijk vrij eenvoudig. Doe dit vooral met positieve beloning. Terwijl sommige katten meteen naar het kattenluik gaan, hebben anderen misschien wat begeleiding nodig. Maak er hoe dan ook een leuke, positieve ervaring van door kattensnoepjes of kattenspeeltjes te gebruiken wanneer je het concept voor het eerst introduceert. Gebruik zoals altijd positieve bekrachtiging bij het trainen van je kat.

Verwijder eerst het luik van de kattendeur en laat je huisdier zien hoe hij door de deur moet. Je kunt jezelf aan de andere kant van de deur plaatsen, weg van hem, en aanmoedigen door hun favoriete dingen aan te bieden in ruil voor deelname en moed. Doe dit een paar keer en bevestig dan het kattenluik. Kattenluiken waar je de kat doorheen moet duwen, hebben wat meer training nodig.

De beloningen voor het trainen van je kat om het kattenluik te gebruiken zijn het meer dan waard – zowel voor jou als voor je kat!