Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

In een sleur? Met deze 3 Tips kun je beter voor jezelf zorgen

Elke dag voelt hetzelfde. Je wilt dingen gedaan krijgen, maar je hebt simpelweg de motivatie niet. Je bent de hele tijd moe. Voelt je lui en je fantaseert over een grote verandering in je leven. Maar in realiteit blijft alles elke dag gewoon hetzelfde ofwel, ellendig. Komt dit je bekend voor? Dan lijkt het alsof je vastzit in een sleur. Ben jij er klaar voor om weer voor jezelf te zorgen? Begin dan met deze drie tips.

  1. Vind de bron van je sleur

Vraag jezelf af, waarom voel je je zo? Zijn er dingen die je heel erg frustreren in het leven? Misschien zit je wel vast in een uitzichtloze baan of weet je niet wat je doel is in het leven en vind je het maar niet. Als je eenmaal de bron van je sleur hebt gevonden, kun je het aan de kant schuiven, maar je kunt ook gaan praten en kijken wat je hier mee gaat doen. Wij adviseren het laatste.

  1. Tijd voor beweging

Bah, beweging! Veel mensen die in een sleur zitten hebben geen puf om ook nog te sporten naast werk. Toch heeft beweging talloze voordelen die je waarschijnlijk al veel te vaak hebt gehoord. Je weet stiekem toch wel dat het echt tijd is om te sporten. Kan je nergens de motivatie vandaan helpen? Investeer dan in personal training. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding bij het behalen van je doelen. Of dat nou gaat om conditie of in dit geval je mentale gesteldheid, zij staan voor je klaar.

 

Woon je in de randstad? Dan heb je bijna op elke hoek van de straat wel een sportschool zitten. Kijk of je personal training Amsterdam of woon je lekker in het centrum? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om personal training Amsterdam centrum te volgen.

  1. Romantiseer de kleine dingen in het leven

Het is ontzettend lastig om uit een sleur te komen, dat weten we allemaal. Soms heb je gewoon iets nodig om te vieren in het leven. Doe dit met de meest alledaagse dingen en romantiseer het leven een beetje. Bijvoorbeeld: vier dat je de was op hebt gevouwen met een glas wijn, nodig een vriendin uit om dat je baas je een compliment heeft gegeven of stop onderweg naar huis even bij dat koffietentje om dat lekkere stukje carrot cake mee naar huis te nemen. Hoe meer je het alledaagse leven romantiseert, zul je leren dat je geluk zelf kunt creëren.

  1. Wees dankbaar

Wanneer je ‘s ochtends je bed uit stapt, denk na over drie dingen jou op dit moment gelukkig maken. Als je in een sleur zit kan het nog wel eens moeilijk zijn om positief te zijn. Daarom zeggen wij: turn that frown upside down. Begin je in de ochtend, dan volgt de rest van de dag vanzelf.

 

Natuurlijk zijn er nog veel dingen die je kunt doen om uit een sleur te komen. Maar als je hier mee begint, heb je al een goede start.