Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Manieren om je huis te upgraden zonder ingrijpende renovaties

We snakken allemaal naar het comfort van een gezellig, goed ontworpen huis. Hoewel er veel doe-het-zelvers zijn die hun huis constant updaten en renoveren, is dit niet mogelijk voor degene onder ons (ik) die het verschil niet kennen tussen een tafelzaag en een boor. Natuurlijk kan deze laatstgenoemde groep gewoon iemand inhuren om het huis voor hen te renoveren, maar dat vraagt om een goed gevulde portemonnee. Gelukkig kun je jouw huis ook makkelijk renoveren zonder grote en ingewikkelde renovaties. Wij hebben een aantal ideeën verzameld.

Update laden- en deurgrepen

Niets dateert je keuken, badkamer en woonkamer meer dan ouderwetse, versleten en vuile handgrepen en knoppen. Er is geen excuus om niet al je kasten en deurklinken bij te werken, want het is echt ontzettend eenvoudig. Er zijn tal van afwerkingen om uit te kiezen, zoals modern bij Mooi Deurbeslag, retro van de Oude Deurklink, brons, koper of glanzend roestvrij. De ontwerp- en afwerking keuze is aan jou! Vergeet ook niet je schakelaars te vervangen. Wat dacht je van zwart schakelmateriaal van de Oude Schakelaar? Prachtig!

Voeg nieuwe verlichting aan je huis toe

Goede verlichting kan een kamer echt tot leven brengen. Een slecht verlichte kamer ziet er al snel klein, donker en benauwd uit. Door wat extra licht toe te voegen, veranderd deze ruimte snel in een open, luchtig en uitnodigende ruimte. Er zijn talloze manieren om uw huis op te fleuren met licht. Enkele van de gemakkelijkere methoden zijn het kopen van tafellampen en staande lampen voor je huis. Als je avontuurlijk wilt worden, kun je al die verouderde plafondarmaturen vervangen door een verbluffende variant.

Voeg eenvoudig te installeren (en te verwijderen) behang toe

Dit is niet het behang wat je bij je grootmoeder ziet hangen. Nee, we hebben het over alle geweldige nieuwe behangontwerpen die momenteel op de markt komen. We hebben het ook niet over die plakkerige muurstickers die zeggen: “Kus me altijd welterusten”, maar indrukwekkende patronen en afbeeldingen die ervoor zorgen dat je kamer eruitziet alsof je een binnenhuisarchitect hebt ingehuurd (en hier een fortuin aan uit hebt gegeven).