Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Wat is een systeemplafond?

Er is veel keuze in plafondplaten, mijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar Rockfon plafondplaten, in onderstaande blog leg ik u uit waarom.

Een systeem plafond is oorspronkelijk een plafond dat bestaat uit een raster, meestal gemaakt van aluminium, waarop plafondpanelen van bepaalde standaardafmetingen worden gelegd. Hangende plafondpanelen liggen losjes op het rooster en zijn gemakkelijk op te tillen, te verwijderen en te vervangen. Het materiaal van de plafondtegels bestaat meestal uit kalk of steenwol. De diffusors vormen meestal een reeks van vierkanten, maar lange stroken zijn bijvoorbeeld ook mogelijk. Het rooster wordt met behulp van hangers aan het plafond van het gebouw opgehangen. De uitsteeksels aan de onderkant van de hanger zijn steunen voor de plafondpanelen. Verlichting en soms ventilatie zijn openingen in het systeem plafond. We vinden vaak systeem plafonds in kantoren, scholen en horecagelegenheden.

Er worden systeemplafonds gebruikt voor:

– strakke plafondafwerkingen, omdat de ruimte tussen het plafond van het gebouw en het systeem plafond wordt gebruikt voor leidingen en kabels.

– wanneer buizen en leidingen snel moeten worden bereikt zonder het plafond te beschadigen.

– als akoestische buffer wanneer er sprake is van geluid dat door een ruimte galmt. Het verbeteren van de akoestiek zal ook de concentratie verbeteren.

 

Welke plafondplaten moet u kiezen?

Zoals ik al eerder aangaf gaat mijn voorkeur uit naar Rockfon plafondplaten, dit is een van de grootste namen in de wereld van systeem plafonds. Rockfon plafondpanelen zijn gemaakt van steenwol en staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze zijn voorzien van fleece, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in bijna alle ruimtes. De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, waardoor het ook plafondtegels zijn die veerkrachtig zijn. Rockfon systeemplafonds hebben uitstekende akoestische eigenschappen en voorkomen de verspreiding van brand. Het resultaat is dat Rockfon plafondpanelen de werk- en leefomgeving aanzienlijk verbeteren. Met Rockfon systeemplafonds bent u zeker van een mooi eindresultaat.