Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Zo doe je dat: een mannenhuis gezelliger maken

Alles moet handig staan, makkelijk zijn en een functie hebben. Mannen, de praktische inrichters. Soms wordt hierdoor de gezellige sfeer in huis een beetje vergeten. Terwijl dit geen kwaad kan, toch? Als er mensen op bezoek komen, je een feestje geeft of een date mee naar huis neemt, is het wel zo leuk als je mancave er dan goed uitziet. Hier lees je wat tips om het met minimal effort gezelliger te maken in huis.

Hang iets aan de muren

Supermakkelijk, even snel iets ophangen. Denk aan bijvoorbeeld een grote lijst boven je bank. Doe hier een mooie foto in die je zelf ooit hebt gemaakt op vakantie of een foto van internet. Niet heel erg fan van foto’s? Misschien is dan een schilderij iets voor jou. Hoeft niet gelijk mega duur, kan ook gewoon van de Ikea. Hiernaast kun je ook nog denken aan een plankje aan de muur waar je spullen op kan zetten. Niet alleen handig, maar maakt de muur ook minder kaal. 

Raambekleding

Misschien hecht je er op het moment weinig waarde aan, maar mooie raambekleding kan veel sfeer bepalen in huis. Zo kan je bijvoorbeeld shutters of zonwerende rolgordijnen ophangen voor een stoere, industriële woonkamer. Ook vitrages hebben een strakke, mannelijke look. Het enige wat je hoeft te doen is even ophangen en ze overdag open te doen. Valt mee, toch?

 

Planten

Ik hoor je al denken: dat kan ik niet. Niets in minder waar, want dit kan jij ook! Ik kan me voorstellen dat je het vergeet om regelmatig de planten water te geven. Maar gelukkig zijn er tientallen planten die makkelijk te verzorgen zijn. Die bijvoorbeeld maar één keer in de maand water nodig hebben. Een paar planten in huis kunnen een groot verschil maken! Bang om toch te vergeten om ze water te geven? Zet dan gewoon een melding in je telefoon! En als het echt niet lukt, dan koop je toch gewoon nepplanten.