Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Zo kan je curcumine aan je eten toevoegen

Curcumine wordt al lang gebruikt in de Indiase en Caribische keuken en begint zich te manifesteren in alles, van gebottelde smoothies tot schoonheidsproducten. Curcumine krijgt veel aandacht omdat curcumine krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft en wordt geassocieerd met het hebben van positieve effecten op ziekten zoals de ziekte van Crohn en het prikkelbare darmsyndroom. Een neef van gember, curcumine is ook een wortel (eigenlijk een wortelstok) met een diepe gouden kleur en een scherpe, licht bittere smaak. U kunt gemalen curcumine vinden in de kruidenafdeling van elke kruidenierswinkel. Meer recentelijk is de verse curcumine-wortel verkrijgbaar in de productensectie van veel kruidenierswinkels en speciaalzaken. Curcumine zorgt voor de intense kleur van klassieke gele mosterd en kerriepoeder.

Recepten

Ga je curcumine kopen maar weet je niet hoe je dit aan een recept kan toevoegen? Zo kan je gemalen curcumine in recepten verwerken:

  • Meng het in smoothies: gebruik 1 theelepel voor een subtiele curcumine. Voeg tot 2 theelepels toe voor een intensere smaak. Voeg kokosnootolie toe aan je smoothie om de curcumine absorptie te stimuleren.
  • Voeg 1-2 theelepels toe aan elk soeprecept. Het zal een diepe gouden tint toevoegen.
  • Curcumine is natuurlijk in curry’s en brengt warme smaken in elke kerrie of stoofpot. Wanneer u de groenten in olie stoof, voeg dan 1 theelepel gemalen curcumine toe.
  • Voeg bij rijstgerechten een kleurpop toe door bij het koken van de rijst een halve theelepel curcumine aan het water toe te voegen.
  • Verhoog de gezondheid van de je macaroni door een ½ theelepel curcumine aan uw kaassaus toe te voegen.
  • Voeg bij het zetten van gewone thee ¼ theelepel gemalen curcumine toe aan uw mok voordat u het hete water inschenkt. U kunt ook gewoon gemalen curcumine combineren met heet water voor een kruidenthee.
  • Maak gouden pannenkoeken: Voeg een halve theelepel gemalen curcumine toe aan uw droge pannenkoekenmix. De kleur is geweldig!
  • Maak een hummus topper: Combineer ¼ theelepel gemalen curcumine met 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes en strooi dit over de hummus.