Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

APK keuring

Het is weer zover, uw auto moet APK gekeurd worden. Dit is in Europa een wettelijke verplichte keuring. Bij deze keuring wordt uw auto gecontroleerd op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Dit is noodzakelijk en geeft een beeld van de technische staat van de auto. Het is echter wel een momentopname en geen garantie dat u de rest van het jaar veilig met uw auto kan doorrijden. Bent u woonachtig in de omgeving van Almere? Dan wilt u uiteraard uw APK keuring in Almere doen. Bij Garage Roos in Almere wordt u professioneel geholpen tegen een uitstekende prijs.

Bij een APK keuring worden de volgende aspecten van uw voertuig gecontroleerd: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Met oog op het milieu wordt de uitstoot van uitlaatgassen gemeten. Daarnaast wordt ook nog de kilometerstand gecheckt, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof. Sinds mei 2018 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de APK keuring. Sindsdien wordt er ook gecontroleerd op lekkage van allerlei vloeistoffen en de werking van systemen. Denk hierbij aan het airbag systeem, gordelspanners, bandenspanning en rem- en antiblokkeersystemen. Mocht een van deze aspecten of systemen niet in orde zijn, moet dit uiteraard gerepareerd worden.

De benodigdheden voor een APK keuring

U moet een aantal dingen niet vergeten bij de APK keuring en dan bedoelen we niet alleen de auto. U heeft ook het chassisnummer nodig in combinatie met de kentekenplaat. Vroeger moest je ook nog het keuringsrapport en deel 1 van het kentekenbewijs meenemen. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer, waardoor je ook eventueel iemand kunt sturen om uw auto af te leveren voor de APK keuring. U kunt uiteraard voor de APK keuring alvast een aantal zaken zelf nalopen, zoals de bandenspanning, verlichting, vloeistoffen en de ruitenwissers. Hierdoor weet je al of iets in orde of is, of in ieder geval gerepareerd moet worden.