Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Drie voordelen van content optimalisatie

Een website vol toffee content is een heel mooi gezicht. Toch is dit niet altijd het juiste om te doen, omdat Google soms eisen heeft die niet volledig met deze content overeen komen. De manier om dit op te lossen is door te doen aan content optimalisatie. In deze blog noemen we drie voordelen van deze dienst. Lees snel verder!

  • Je spreekt klanten aan in meerdere stappen van de Customer Journey

Het is goed als jouw website rekening houdt met elke stap van de Customer Journey. Je weet namelijk niet in welke stap van de Customer Journey de bezoeker van de website zich bevindt. Als jij iedereen op je website succesvol kan aanspreken, is de kans tot binding of een conversie veel groter. Bezoekers zullen minder zoekend zijn en zich juist sneller aangesproken voelen. Hierdoor is niet alleen de kans groter dat ze tot actie overgaan, maar ook dat ze op een later moment terugkomen op je website. Als jij je website inricht op één fase van de Customer Journey, kan het zijn dat iemand in een andere fase zich juist compleet niet aangesproken voelt en daardoor ook niet tot actie overgaat.

  • Je bouwt loyaliteit op

Conversies op je websites zijn mooi, maar terugkomende conversies zijn nog veel mooier. Door content optimalisatie op de juiste wijze uit te voeren, zorg jij ervoor dat dit gebeurt. Door de juiste content op je website te plaatsen, zullen bezoekers zich binden aan je website en merk. Als zij een vergelijkbare aankoop opnieuw willen doen, zullen ze eerst bij jouw website kijken, vanwege een fijne, eerste ervaring.

  • Hoger in Google

Content optimalisatie heeft niet alleen te maken met de beleving van de klant: het draagt namelijk ook bij aan jouw positie in Google. Door bepaalde zoektermen regelmatig terug te laten komen in de teksten op je website, kan Google jouw pagina beter ranken. Hierdoor haal jij uiteindelijk ook meer klanten binnen, aangezien je simpelweg makkelijker te vinden bent. Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld: een goede positie hierin kan wonderen doen voor een bedrijf.

Content optimalisatie bij Traffic Today

De uitvoering van content optimalisatie is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe weet je nou precies hoe je dit moet doen? Traffic Today is een online marketing bureau dat jou hier graag mee helpt. Zij hebben de juiste ervaring en kennis in huis om de juiste content optimalisatie strategie op te stellen en uit te voeren. Ben jij benieuwd hoe? Neem een kijkje op hun website!