Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Accessoires voor jouw aanhangwagen

Ben jij in het bezit van een aanhangwagen of twijfel jij om een aanhangwagen te gaan kopen? Dan is het interessant om kennis te maken met verschillende accessoires voor jouw aanhangen. Het gebruik van de accessoires maakt het makkelijker en veiliger. Ontdek welke accessoires jij gaat gebruiken voor jouw aanhangwagen. De accessoires kunnen natuurlijk ook gebruikt worden tijdens het huren van een aanhangwagen. Dat voorkomt weer eventuele extra huurkosten. 

Netten en zeilen 

Vele ladingen die je wilt vervoeren met de aanhanger dienen afgedekt te worden. Tijdens het rijden met de aanhangwagen kunnen door de bochten, harde wind of hoge snelheid dingen van de aanhangwagen afwaaien. Om dit te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van afdeknetten en -zeilen. De ladingen zoals zand en tuinafval kunnen niet worden vastgezet met een dergelijke spanband. Om het verliezen van de lading te voorkomen, wordt in dat geval gebruik gemaakt van een afdeknet of -zeil. 

Wielklem 

Een aanhangwagen dien je goed te beschermen tegen diefstal. Aanhangwagens worden vaak niet iedere dag en zelfs niet iedere week gebruikt. Om de aanhangwagen goed te beschermen dien je de aanhangwagen veilig om te bergen. Ons advies is om de aanhangwagen uit het zicht van de medemens te stallen. Op deze manier weten weinig mensen dat er een aanhangwagen in de tuin staat en wordt de kans op diefstal verkleind. Door middel van een wielklem is het lastig om de aanhangwagen te stelen. De dieven kunnen ongetwijfeld een wielklem losmaken, maar dit gaat vaak niet onopgemerkt en kost daarnaast enorm veel moeite. De wielklem zorgt voor meer veiligheid van jouw aanhangwagen. 

Oprijplaten 

Door middel van oprijplaten voor de aanhanger kan je gemakkelijk met de kruiwagen de lading in de aanhangwagen plaatsen. Daarnaast kan je op de aanhanger ook een voertuig vervoeren, denk hierbij aan een scooter of motor. Door de oprijplaat kan je de voertuigen gemakkelijk in de aanhangwagen zetten. Door middel van de spanbanden kan je het voertuig vervolgens goed vast zetten.