Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Ecologische keuze voor bidons

Als je vaak sport of een sportieve fietser bent, dan zal je geheid één of meerdere bidons gebruikt hebben. Bidons zijn handige drinkflessen waar je in kunt knijpen, zodat de inhoud er uit komt. Dit scheelt handelingen zoals de dop er af schroeven en weer op schroeven. Vooral bij een duursport, zoals fietsen of hardlopen heb je hier namelijk niet vaak de tijd voor. Bij professionele sporten zoals wielrennen worden er veel bidons gebruikt en als deze leeg zijn, worden ze langs de kant van de weg weggegooid. Dit is natuurlijk vervuilend, waardoor er steeds meer vraag kwam naar ecologische en biologisch afbreekbare bidons. Inmiddels zijn er veel bidons die dit ook daadwerkelijk zijn.

BPA-vrije bidons


Vroeger waren bidons gemaakt van plastic. In de jaren 90 bevatten deze plastic bidons BPA. BPA is de afkorting voor Bisfenol A. BPA is een stof die gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Teveel blootstelling aan deze stof, is dus niet goed voor je gezondheid. Inmiddels zijn er steeds meer bidons BPA-vrij, waardoor je niet meer blootgesteld wordt hieraan. Wil je veilige bidons om uit te drinken? Check dan of deze BPA-vrij is. 

Gerecyclede bidons


Recyclen is erg belangrijk om het milieu te beschermen. Van gerecyclede materialen worden ook nieuwe producten gemaakt. Eén van die producten zijn gerecyclede bidons. Door te kiezen voor gerecyclede bidons weet je dat je een goede keuze maakt. Gerecyclede bidons kunnen ook sneller zelf gerecycled worden, waardoor er geen nieuwe materialen gebruikt hoeft te worden voor het maken van bidons.

Ecologische materialen voor bidons


Naast gerecyclede materialen, worden bidons steeds meer van ecologische materialen gemaakt. Denk hierbij voorbeeld aan suikerriet of bio-waste. Suikerriet is een snelgroeiend was, waardoor deze zeer snel te herplanten is en er geen natuur verlopen gaat door het gebruik ervan. Bidons van bio-waste zijn in de natuur biologisch afbreekbaar binnen 1 tot 5 jaar en vormen geen gevaar voor de natuur. Beide zijn goede milieubewuste keuzes.

Ecologische bidons online personaliseren


Bidons lenen zich ook goed om te personaliseren met een logo of tekst. Door de ronde vorm kan er veel op de bidon gezet worden. Wil jij een ecologische bidon bestellen en eventueel zelfs personaliseren? Bestel jouw bidons dan bij BudgetGift.nl. BudgetGift heeft een groot assortiment ecologische bidons en kunnen deze, desgewenst, ook personaliseren voor jou. Zo draag jij een mooie ecologische boodschap uit naar jouw klanten, sporters, medewerkers of vrijwilligers.