Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Disselkisten

Spanbanden bij je hebben is hartstikke handig en jouw disselslot moet ook een opbergplek hebben natuurlijk. Een disselkist, ook wel disselbox of disselbak genoemd, is de meest ideale manier om al jouw losse materialen op te bergen. Je kan deze disselkisten natuurlijk ook afsluiten. Een disselbak van aluminium is sterker maar ook zwaarder dan een kunststof disselbak. De materialen die je in je disselkisten wilt opslaan is leidend voor je keuze, ook de prijs die je uit wilt geven aan een disselbak is belangrijk voor je keuze. De aluminium disselkisten zijn ook verkrijgbaar met een geringe hoogte zodat het voorbord van een plateauwagen nog steeds opengeklapt kan worden.

Een disselbak is de meest ideale manier om al jouw losse materiaal in op te bergen!

Kunststof disselkisten kopen?

In het assortiment van Aanhangwagendirect kan je verschillende kunststof disselkisten vinden. Al hun disselkisten zijn direct uit voorraad leverbaar en scherp geprijsd. Dat kunststof disselkisten relatief licht zijn maakt ze daardoor geschikt om als onderbouw gemonteerd te worden. De meest populaire onderbouw disselbak is de Stabilo (510 x 340 x 300 mm), die disselkisten kunnen gemonteerd worden aan het chassis van de aanhanger omdat deze aan beide zijden inhammen heeft die daarvoor gebruikt worden. De Stabilo disselbak aanhanger wordt geleverd met een geïntegreerd slot met daarover een afdekkap die het slot tegen vuil en water beschermd. Ben je op zoek naar een waterdichte disselkist aanhanger? Dan adviseren wij jou de Profibox Plus te nemen. Deze disselbak is gemaakt van kunststof (PP) en deze is IP55 gekeurd. Water heeft geen schijn van kans door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand. Roestvorming is niet aan de orde omdat alle onderdelen van deze disselkisten van kunststof gemaakt zijn. Hierbij nog een kleine opsomming van de voordelen van de kunststof disselkisten:

  • Relatief licht
  • Geschikt om als onderbouw te monteren (Stabilo 510 x 340 x 300 mm)
  • Roestbestendig door de kunststof onderdelen
  • Volledig waterdicht door de verhoogde binnenrand en overlappende deksel

Aluminium disselbak kopen?

Bij Aanhangwagendirect vind je ook een ruim assortiment aluminium disselkisten. De grote voordelen van deze aluminium disselkisten is dat ze niet roesten en supersterk zijn. Dit maakt ze ook ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld gereedschap. De meeste aluminium disselkisten zijn ook voorzien van een slot of er is een mogelijkheid tot het gebruiken van een hangslot. Op die manier kan je de aluminium disselbak goed afgesloten achterlaten en kan je met een gerust hart bijvoorbeeld je wielklem of gereedschappen opbergen. Dit soort opbergkoffers wordt vaak gebruik op aanhangwagens en bagagewagens. Je kan ze ook gebruiken voor op een vouwwagen of boottrailer, om heel handig je vakantiespullen of visspullen op te bergen. Aluminium disselkisten heeft angwagendirect in diverse maten op voorraad. Zo verschilt het tussen grote, kleine, lage en hoge disselkisten.

Mogelijkheden disselbak montage

De lage disselkisten hebben aanzienlijk minder ruimte dan de hoge. Als je een opklapbare voorklep hebt waar je de disselbak onder weg wilt werken, adviseren wij een lage disselbak. Wij raden je aan de ruimte tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel op te meten. Om het voorbord vrij te houden kan je bij een plateauwagen natuurlijk ook de disselbak onder de laadvloer monteren. Hier gebruiken wij ankerplaten met 4 gaten voor.

Meer info over disselkisten nodig?

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Of wil je weten hoe je een disselbak moet installeren? Neem gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zorgen voor een vrijblijvend advies en helpen jou zo goed mogelijk met het zoeken van een disselkist voor jou!